Włoska podróż

Termin
20.10
2023
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
330,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 20.10.2023, 17:00
Termin zakończenia 20.10.2023, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 14
Wolnych miejsc: 0
Zakończenie zapisów 20.10.2023, 23:00
Cena za osobę 330,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły



Dołącz do nas na warsztatach kulinarnych z Nico Palladinim i odkryj tajniki kuchni włoskiej!

Nico jest aktorem i reżyserem pochodzącym z Rzymu, który żyje w Polsce od wielu lat. Na warsztatach pokaże Ci, jak przyrządzić smaczne potrawy z tradycyjnego zeszytu przepisów, który otrzymał od swojej babci.

Kuchnia włoska jest znana ze swojej zdrowotności i różnorodności, ponieważ opiera się na wielu produktach z diety śródziemnomorskiej.

Poza gotowaniem będziecie mieli także okazję wysłuchać fascynujących historii o życiu i kulturze tego wspaniałego kraju


MENU:

  • Impepata di cozze - mule w winie i pieprzu
  • Risotto cytrynowe z chipsami z prosciutto crudo
  • Ravioli ricotta e spinaci
  • Torta di mele e noci - przepis mojej babci (to ciasto zupełnie inne niż szarlotka czy jabłecznik)


  

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
330,00 zł / os